8 Ağustos 2012 Çarşamba

Yeni Nesil seo


Yeni Nesil seo

Öncelikle sizlere sunmak istediğim Yeni nesil SEO isimli yazımızın amacını kavramanızı daha sonra sizlere etkili yöntemleri ve Alacağınız sonuçları garantisi altına alarak bu işlemleri yaptıktan sonra başarıya ulaşacağınızı belirtmek istiyorum ve hemen başlamak istiyorum, Son zamanlarda bu yazıyı bir çok kez açmak istemiş olsam da bu işlevi gerçekleştiremedim, Bugüne nasipmiş diyebiliriz. Yıllardır Forum ve Bloglar ile haşır neşir olsam da bir gün bu duruma geleceğimi hiç düşünmezdim. Bu konuda ne Çok iyiyim.. Nede çok kötüyüm ama bir çok kelimede Konularımda .us uzantılı bir Alan adı ile bir takım şeyler Başardım ve dahada başarmak istiyorum. Bunun yanı sıra Bilgiussu.com isimli bir alan adımda var onunda üzerinde çalışmalarım devam etmektedir. Konumuzu Fazla saptırmadan devam edelim bu yazımda sizlere Yeni nesil SEO taktiklerini yapılması gerekenleri ve dahasını anlatmak istiyorum. Bir çok deneyimlerime dayanarak ve Seo kelimesinde başı çekenlerden öğrendiğim kadarıyla yapmanızı gerektiren tüyolar ile sizlere bilgi vermek istiyorum.

Yeni Nesil SEO nedir?

Yeni nesil seo aslında Güncel Seo Yöntemleridir. Arama Motoru Optimizasyonunu tam anlamıyla yapanların bu konu dahilinde gerçekten iyi işler çıkardığını ve Penguen vurgunundan sonra alışılmış bir çok şeyin aslında değiştiğini görmektedirler. Tabi bu durumlarda yeni Taktikler deneme yanılma senkronizasyonu ile bulunan bir çok işlevden oluşmaktadır. Yeni nesil seo başlı başına Sıfırdan yapılmış bir durum değildir, Sadece yeni yöntemler içermektedir.

Yeni Nesil Seo çalışması nasıl olmalıdır ?

Aşağıda vereceğim bir çok konu içerisinde yapmanız gerekenlerdir sizlerinde eklemek istedikleri varsa yorum dahilinde bizlere ulaştırabilirler.
Yeni nesil Seo ayarları ve çalışmaları aşağıda sıralanmış olup kesinlikle işe yarayan tüyolar ve Taktikler olmasının yanı sıra  Bir çok seo sitesi ve webmaster arkadaşlarımız tarafından Denenmiş Ayrıca kanıtlanmıştır.
  1. Sef Url : Sitenizde büyük rol oynayan SEF URLler kullanılmalıdır, Sef Url nedir, Örnek verecek olursam :http://bilgi.us/312.html yerine http://bilgi.us/yeni-nesil-seo/ şeklinde olmasına Sef Url denir.
  2. Sitemap : Google’ın en sevdiği ve Dolaşırken bir kullanıcının Zevk alması gibi kolay bir şekilde yönlendirilmesini sağlayan site haritasını kullanın ve GOOGLE WEBMASTER TOOLS tarafından sitemap’inizi tanıtın.
  3. Meta Taglar : Genellikle konu ile Alakası olan Metaglar kullanın, Konu yazısına göre %5 oran verilmiştir. Buna uygun bir çekilde belirlediğiniz Meta Tagları kullanın.
  4. Canonical link Kullanın.
  5. Robots.txt kullanın ve internet üzerinden en iyi ayarları içerisinde bulundurun.
  6. Başlık ve Konu başlığınız h1 tagı olmalıdır.
  7. Favicon.ico kullanın kalitenizin ön planda olmasını sağlayacaktır.
  8. Hatasız Temalarında büyük ve gizli rol oynadığını unutmayalım eğer sitelerinizde hatalarınız varsa düzeltin ve ya bir bilene bu işlemi yaptırın.
  9. Bütün Bunların arasında en ama en önemlisi Özgün içeriktir. Kopya içerikten kaçının ve genellikle 150 Kelimenin üzerinde yazın.
  10. Blogunuzu Google ping ve Güncel Ping Servislerini kullanarak güncelleyin.
  11. Dış Bağlantılar NoFollow olmalıdır.
  12. Yazılarınızda MORE TAG (Yazının devamı) kullanın Buda yol gösterici ve Çoğul sayfa gezinimini arttırır.
  13. Cache ile sitenizi Hızlandırın ve gZip Gibi eklentiler ile şıkıştırma sağlayın Hızlı site Hızlı index sözünü unutmayın.
  14. Otomatik olarak Facebook, Twitter, FriendFeed gibi sosyal medyada sitenizin konularını paylaşmasına izin verin.
Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz taktirde doğru kararlar eşliğinde birazda sabır ile istenilene ulaşılacaktır.
Eğer siteleriniz yeniyse bu işlemleri uygulayın ama ilk 3 Ay içerisinde ne Backlink alın ne verin nede konu yazdırın. Belirtmek isterim ki 0-1 gibi Pagerank’a sahip sitelerden Backlink almayın bizzat son güncellemeden sonra iyiden iyiye eskiyen bir durumdur. Genellikle yüksek sitelerden backlink almalısınız. Bunları 3 aydan sonra başlayın garanti olsun diyorsanız 4. , 5. ayda başlamanız tavsiye edilir. Eğer uygun diye 500 forum yazısı, 400 Blog yazısı gibi durumlara girişirseniz TErs Tepkiye sebep olabilir bunlar için 6. ayı beklemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder